Home Boeken

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.ER IS IETS MET DE LEHMANS: nieuwe MASSINI Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 30 augustus 2018 10:14

er is iets met de Lehmans - boekDe naam Lehman is sinds 2008 onlosmakelijk verbonden met financiële malversatie. Maar lang voordat de financiële crisis begon, was Lehman gewoon de familienaam van drie boerenzonen uit Beieren die het wilden maken in Amerika. Er is iets met de Lehmans van Stefano Massini vertelt hun verhaal; anderhalve eeuw Amerikaanse geschiedenis en de weg naar de ondergang. Een wervelend geschreven en rijke familiegeschiedenis over macht en de aantrekkingskracht van geld.

Dit boek dat in Nederland op 11 september verschijnt, kreeg lovende recensies en won meerdere prijzen.

Lees meer...
 
DE NAAKTE VROUW: nieuw boek Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 25 augustus 2018 13:46

de naakte vrouw - elena stancanelliWanneer Anna erachter komt dat haar vriend vreemdgaat, valt haar leven uiteen: ze eet niet meer, ze slaapt niet meer, ze drinkt en rookt. Zijn bedrog maakt haar radeloos en langzamerhand raakt ze verstrikt in een verblindende obsessie. Na haar wraakneming kijkt ze zonder zelfbeklag en met zelfspot terug op een verloren liefde. De naakte vrouw is een indringende roman over de donkere kanten van de liefde.

Elena Stancanelli is de auteur van dit boek (1965)  dat op 4 september 2018 verschijnt en genomineerd is voor de Premio Strega !

Lees meer...
 
BELLA FIGURA- wat maakt Italianen Italiaans Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 29 mei 2018 16:35

BELLA FIGURA - boekWaarom zijn de Italianen zo bijgelovig? Waarom blijven volwassen mannen tot voorbij hun 30e bij hun mamma wonen? Waarom zijn de Italianen allergisch aan alles wat de staat dicteert? Waarom is er niets mis met een politicus die elf keer van partij verandert? En waarom moet in alles dat verduvelde 'fare bella figura' nagestreefd worden? Waarom doet het er niet toe of iets 'goed' of 'slecht' is, maar wel of het mooi overkomt? Waarom is Mona Lisa's faam te danken aan een sullige Italiaanse amateurschilder? Waarom is Jezus eigenlijk een Italiaan? En Napoleon ook?

Kortom: wat maakt de Italianen zo Italiaans?

Lees meer...
 
HET ONVOLMAAKTE WONDER Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 29 mei 2018 15:08

het onvolmaakte wonder - Andrea De CarloWanneer de zestigjarige rockster Nick een groot feest organiseert in zijn villa in Zuid-Frankrijk, ontmoet hij de jonge Italiaanse ijsmaakster Milena. Zij zijn in alles elkaars tegenpolen, maar vanaf hun eerste ontmoeting ontstaat er iets bijzonders tussen hen. Het onvolmaakte wonder van Andrea De Carlo is een heerlijke zomerse roman over de liefde, creativiteit en onvergetelijk ijs!

Lees meer...
 
HET LEVEN IN TIJDEN VAN VREDE: grootse roman Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 29 augustus 2017 14:35

het leven in tijden van vredeOp 12 september verscheen Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro. In deze grootse roman schetst hij de geschiedenis van Italië, van onze West-Europese beschaving vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu - en daarna. Hij doet dit via de gedachten en woorden van de 69-jarige ingenieur Ivo Brandani, die terugblikt op zijn leven. Een meesterwerk over een tijd, een land, over ons.

Het is het verhaal van de middenklasse met haar zwaktes en ambities, haar enthousiasme en verveling, haar goede bedoelingen en gemakzucht, het verhaal van wat we ooit wilden en wat we uiteindelijk zijn geworden.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5