Home Boeken Boeken HET ONVOLMAAKTE WONDER

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.HET ONVOLMAAKTE WONDER Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 29 mei 2018 15:08

het onvolmaakte wonder - Andrea De CarloWanneer de zestigjarige rockster Nick een groot feest organiseert in zijn villa in Zuid-Frankrijk, ontmoet hij de jonge Italiaanse ijsmaakster Milena. Zij zijn in alles elkaars tegenpolen, maar vanaf hun eerste ontmoeting ontstaat er iets bijzonders tussen hen. Het onvolmaakte wonder van Andrea De Carlo is een heerlijke zomerse roman over de liefde, creativiteit en onvergetelijk ijs!

Rockster Nick Cruickshank is in de zestig en staat op het punt om voor de derde keer te trouwen. Hij heeft zijn band bij elkaar geroepen om in zijn villa in Zuid-Frankrijk een concert te geven. Het ijs voor het feest bestelt hij bij Milena Migliari, een jonge Italiaanse, die in het nabijgelegen dorp een biologische-ijswinkel heeft geopend. Milena heeft een vriendin en probeert zwanger te worden.

Nick en Milena hebben allebei genoeg van de rollen die het leven hun heeft toebedeeld: hij als rockster in een band waarvan de leden elkaar niet meer kunnen luchten of zien, zij in een relatie die ze niet meer wil. Door een speling van het lot en een snufje onvermijdelijke aantrekkingskracht nemen hun levens een onverwachte wending.

Recensies

'Een perfecte plot en een spannende komedie.' Corriere della Sera

'Intens, suggestief, rijk aan briljante reflecties over het hoe en waarom van ons menselijke bestaan. Deze roman bevestigt – als dat nog nodig was – dat De Carlo de helderste, modernste en de levendigste stem heeft van al onze verhalenvertellers.' La Stampa

De auteur

Andrea De Carlo (1952) is een begrip in Italië. Hij was regieassistent bij Fellini, schreef een filmscenario met Michelangelo Antonioni en regisseerde zelf de verfilming van zijn roman De roomtrein (Treno di panna), waarmee hij in 1981 als schrijver debuteerde. Sindsdien schreef hij zo'n twintig boeken, waarvan in Italië miljoenen exemplaren zijn verkocht. Veel van zijn romans zijn ook in andere landen uitgegeven.