Home Boeken Boeken DE NAAKTE VROUW: nieuw boek

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.DE NAAKTE VROUW: nieuw boek Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 25 augustus 2018 13:46

de naakte vrouw - elena stancanelliWanneer Anna erachter komt dat haar vriend vreemdgaat, valt haar leven uiteen: ze eet niet meer, ze slaapt niet meer, ze drinkt en rookt. Zijn bedrog maakt haar radeloos en langzamerhand raakt ze verstrikt in een verblindende obsessie. Na haar wraakneming kijkt ze zonder zelfbeklag en met zelfspot terug op een verloren liefde. De naakte vrouw is een indringende roman over de donkere kanten van de liefde.

Elena Stancanelli is de auteur van dit boek (1965)  dat op 4 september 2018 verschijnt en genomineerd is voor de Premio Strega !

Anna is begin veertig, mooi, slim, met een interessante en goed betaalde baan. Dat alles wordt volkomen onbelangrijk wanneer haar relatie met Davide wegzinkt in een moeras van bedrog, leugens, chantage. Haar leven valt uiteen. Ze slaapt niet meer en bedrinkt zich iedere avond om te kunnen slapen. Ze gaat Davides gangen na op zijn mobiele telefoon, zijn chats, de sociale media die hij gebruikt. Een jaar lang is ze gevangen in wat ze zelf het rijk van de waanzin noemt. In een lange brief vertelt Anna aan haar beste vriendin Valentina in detail over de ziekelijkheid en obsessie die liefde ook kan zijn. Anna komt er uiteindelijk bovenop door te luisteren naar haar lichaam. Want dat geeft haar de grenzen aan en laat haar voelen wat ze nodig heeft.