Home Evenementen & feesten

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.PINOCCHIO in sprookjesbos Efteling Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 04 maart 2016 09:21

pinokkioVanaf 24 maart kom je Pinocchio tegen in het Sprookjesbos van de Efteling. Deze nieuwe uitbeeelding staat op een prominente vijfde plek in de route. De basis voor het sprook­je ligt in de negen­tiende-eeuwse Italiaanse ver­tel­ling Le avventure di Pinocchio van Carlo Collodi. Het ontwerp werd binnen de Efteling uit­ge­voerd door Robert-Jaap Jansen en de (in Nederland wonende) Italiaan Alessio Castellani die ermee hebben teruggegrepen op het oorspronkelijke Italiaanse verhaalDe komst van dit sprook­je in het ­bos volgt op de musical over het houten jongetje die nog tot 28 maart te zien is.

Lees meer...
 
ARDIA op SARDINIË Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 24 januari 2014 20:20

ardia sedilo sardiniëIn het Sardijnse dorp Sedilo eren de inwoners al eeuwenlang hun "heilige"  Keizer Constantijn met de zg. Ardia. Dit ruiterspektakel begin juli is het religieuze en sociale hoogtepunt van het jaar op dit Italiaanse eiland. Hierbij gaat het niet om geld maar om roem en religieuse gelofte

Al als jonge jongens hebben de mannen van het dorp zich ingeschreven bij de priester om in aanmerking te komen als eerste vaandeldrager, de aanvoerder van het ruiterfestijn.

Lees meer...
 
Feesten in Italia Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 27 oktober 2012 13:04

sagre e festePlaatselijke feesten, oftewel sagre, zijn er in de laars het hele jaar door. Ze hebben een thema en meestal is dat eten zoals kastagnefeesten.

Info per provincie en per maand is te vinden op http://www.sagreinitalia.it

Veel plezier!

 
Italiaanse touch in de Efteling Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 09 augustus 2012 18:57

CarnavalFestivalByAlessioCastellani2 1Niets zo Nederlands als De Efteling toch !?

Maar daar werkt ook een Italiaanse ontwerper:  Alessio Castellani.

Zijn designs hebben onmiskenbaar een Italiaanse touch. Kijk maar eens naar deze creaties van zijn hand ! Italiaanser dan een Vespa en de toren van Pisa kan niet ! (er is overigens een fantastisch Vespa museum in Toscane)

Misschien leuk om te kijken of je die Italiaanse touches ontdekt als je naar Nederlands' bekendste pretpark gaat. Veel plezier !

Lees meer...