Home Films, DVD's en TV

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.LORO - in bios vanaf 1 nov.+ op filmfestival Hilversum vanaf 11 oktober Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 02 oktober 2018 10:45

loro - filmDe langverwachte nieuwe film van Oscar-winnende regisseur Paolo Sorrentini ('La Grande Bellezza', 'Youth'). Sorrentino brengt met 'Loro' een satirische en fantasierijke film over Silvio Berlusconi en zijn entourage met in de hoofdrol Toni Servillo ('La Grande Bellezza') als de controversiële voormalige minister-president van Italië.

Lees meer...
 
LIGURIA-LIJN Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 09 augustus 2018 14:27

ligurialijnVanuit Genua loopt een spoorlijn tot aan La Spezia, waarbij kilometerslange tunnels worden afgewisseld door prachtige dorpen en streken, zoals de Cinque Terre die het geheel een mooi beeld geeft van de Italiaanse kust.

Te bekijken op Rail Away

 
FIGLIA MIA: in bios vanaf 22 augustus Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 28 juli 2018 11:01

figlia mia - filmSardinië. De tienjarige Vittoria heeft een nauwe band met haar moeder Tina. Hun rustige leven wordt volledig op zijn kop gezet wanneer Vittoria ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden.

Hieronder ook Italiaanse tekst en recensie.

Lees meer...
 
OLLALAI- nieuw leven voor Sardijns dorp: TV vanaf 16 juli Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 08 juli 2018 10:48

ollalai- Sardijns dorpDe bevolking van het dorp Ollalai in het hart van het eiland Sardinië is vergrijsd. De jongeren zijn weggetrokken. Huizen staan leeg. De burgemeester Efisio Arbau bedacht daarom een actie om de leegstaande camping, winkels en verpauperde huizen in zijn dorp voor 1 euro te koop aan te bieden. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop:

Lees meer...
 
LUCHINO VISCONTI in Close-up Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 31 oktober 2017 11:48

luchino ViscontiRegisseur Luchino Visconti werd in 1906 geboren in een van de meest vooraanstaande aristocratische families van Italië-  Luchino Visconti di Modrone heette hij voluit - als vierde kind in een gezin van zeven. Aanvankelijk dompelde hij zich onder in de weelde. Zijn interesse voor de film kwam pas op zijn dertigste en daarme koos hij voor een ander,  een werkend leven. Zijn passie voor literatuur en theater vormde de motor achter zijn vastberadenheid om regisseur te worden. Zijn beroemdste films zijn: Il Gattopardo, Rocco e i suoi fratelli en Death in Venice.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>