Home Films, DVD's en TV

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.LIGURIA-LIJN: TV 11 augustus Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 09 augustus 2018 14:27

ligurialijnVanuit Genua loopt een spoorlijn tot aan La Spezia, waarbij kilometerslange tunnels worden afgewisseld door prachtige dorpen en streken, zoals de Cinque Terre die het geheel een mooi beeld geeft van de Italiaanse kust.

Te zien op 11 augustus - NPO2 - 19.30u  .Ook te bekijken op Rail Away

 
ROCCO e I SUOI FRATELLI: TV 16 augustus Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 09 augustus 2018 00:00

rocco e i suoi fratelliWeduwe Rosario Parondi verhuist met haar vier zonen van Sicilië naar Milaan. Een van haar zonen, bokser Simone, begint een stormachtige liefdesaffaire met prostituee Nadia. Dan laat zijn broer Rocco, die net teruggekeerd is uit militaire dienst, zijn oog ook op haar vallen, wat kwaad bloed zet bij Simone. Het conflict tussen de twee verscheurt de familie, met alle gevolgen van dien.

Groots en veelbekroond drama van Luchino Visconti met o.a. Alain Delon en muziek van Nino Rota

Te zien op Canvas - 16 augustus - 21.50u

 

 
FIGLIA MIA: in bios vanaf 22 augustus Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 28 juli 2018 11:01

figlia mia - filmSardinië. De tienjarige Vittoria heeft een nauwe band met haar moeder Tina. Hun rustige leven wordt volledig op zijn kop gezet wanneer Vittoria ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden.

Hieronder ook Italiaanse tekst en recensie.

Lees meer...
 
RAPHAEL: in bios vanaf 16 augustus Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 28 juli 2018 10:02

Raphael-filmWeinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zo intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd maar slaagde er niettemin in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. Deze film volgt de meest significante momenten van Raphaels leven en laat meer dan dertig kunstwerken van hem zien.

Lees meer...
 
OLLALAI- nieuw leven voor Sardijns dorp: TV vanaf 16 juli Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 08 juli 2018 10:48

ollalai- Sardijns dorpDe bevolking van het dorp Ollalai in het hart van het eiland Sardinië is vergrijsd. De jongeren zijn weggetrokken. Huizen staan leeg. De burgemeester Efisio Arbau bedacht daarom een actie om de leegstaande camping, winkels en verpauperde huizen in zijn dorp voor 1 euro te koop aan te bieden. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop:

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>