Home Muziek-concerten- theater

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.ANTONIO CASTRIGNANÒ bij Vrije Geluiden Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 01 mei 2018 17:04

antonio castrignanò-pizzicaPizzica Taranta met een eigentijdse draai speelt deze Italiaan uit zuidelijk Salento en dat is geweldige muziek waarvan je dansen gaat! Antonio Castrignanò- zanger en tamburello-speler - behoort tot de vernieuwers van het genre.
Na vier optredens in Nederland en België ook op TV.

Lees meer...
 
PAOLO ANGELI: bijzondere Sardijnse muziek Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 22 oktober 2017 00:00

 paolo angeliPaolo Angeli vormde zijn 'Sardijnse' gitaar om tot een soort draagbaar orkest waar hij een unieke mengeling van hedendaagse muziek én traditionele volksmuziek op maakt. Zijn gitaar met achttien snaren bespeelt hij met de strijkstok. Kleine hamers, propellors, veren, gescheiden outputs voor elke snaar en alledaagse voorwerpen vormen de basis voor vrije improvisatie. Het resultaat is een steeds veranderend portret waarin 'canto a chitarra', tasgia koren, free jazz, punk noise, drum & bass en avant pop aan bod komen.

Te zien op VPRO-Vrije Geluiden

Lees meer...
 
DANSEND OUD WORDEN in ITALIA Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
maandag, 19 januari 2015 11:15

 
RICCARDO CHAILLY: portret Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 10 januari 2015 09:49

riccardo chaillyVan 1988 tot 2004 was deze Milanees dirigent bij het Concertgebouw. In deze documentaire zie je hem onder andere aan het werk met het Gewandhausorchester Leipzig, is hij met zijn tournée op reis en gaat hij op bezoek bij familie in Italië. Deze mooie documentaire toont Chailly als dirigent maar ook als echtgenoot, vader en grootvader.

Lees meer...
 
TRIO LESCANO:LE RAGAZZE DELLO SWING Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 14 december 2013 18:53

trio lescanoHun repertoire staat gegrift in het Italiaanse geheugen: Trio Lescano was immens populair in het Italië van de jaren 30/40, zoiets als de Andrew Sisters in Amerika. Ze hadden vele swingende hits zoals Tulipan. Maar deze ragazze kwamen niet uit Italië, het waren drie Haagse zusjes: Alexandra, Judith en Kitty Leschan werden Alessandra, Giuditta en Caterinetta (Caterina) Lescano.

In 2010 werd er een Italiaanse film over hun bijzondere leven gemaakt: Le ragazze dello swing. Twee van de zusjes worden hierin gespeeld door de Nederlandse Elise Schaap en Lotte Verbeek (de laatste speelt Guilia Farnese in The Borgias).

Lees meer...