Home Muziek-concerten- theater Muziek, concerten en theater PAOLO ANGELI: bijzondere Sardijnse muziek

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.PAOLO ANGELI: bijzondere Sardijnse muziek Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 22 oktober 2017 00:00

 paolo angeliPaolo Angeli vormde zijn 'Sardijnse' gitaar om tot een soort draagbaar orkest waar hij een unieke mengeling van hedendaagse muziek én traditionele volksmuziek op maakt. Zijn gitaar met achttien snaren bespeelt hij met de strijkstok. Kleine hamers, propellors, veren, gescheiden outputs voor elke snaar en alledaagse voorwerpen vormen de basis voor vrije improvisatie. Het resultaat is een steeds veranderend portret waarin 'canto a chitarra', tasgia koren, free jazz, punk noise, drum & bass en avant pop aan bod komen.

Te zien op VPRO-Vrije Geluiden

Sardijnse gitaar

Van groot belang was zijn ontmoeting in de jaren negentig met de bejaarde bewaker van muziekvormen en toonladders uit zijn geboortegebied, de gitarist Giovanni Scanu, alsook het verzoek om een nieuw Sardijns model 'prepared guitar' afkomstig van de Amerikaanse gitarist Pat Metheny. Deze gitaar werd korte tijd later vervaardigd bij snaarinstrumentenmaker Liuteria Stanzani in Bologna.