Home Steden & regio's

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.BINARI SENZO TEMPO Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 17 april 2016 09:27

 
PIEMONTE: het land van mijn voorouders Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 13 maart 2015 13:34

vigezzinaAlleen de rit al met het boemeltreintje Vigezzina, dat tussen Domodossola en Locarno rijdt, is adembenemend mooi: besneeuwde bergen, blauw-groene meren, uitgestrekte kastanjebossen, prachtige dorpjes, leistenen daken- een plaatje gewoonweg !

Het dal en de bergen zijn voor wandelaars én echte lopers een el dorado. De VVV heeft een folder met 8 routes (val vigezzo a piedi). Daarnaast zijn er talrijke andere routes, goed aangegeven, evenals vele fietsroutes ( valle vigezzo in bici).

Lees meer...
 
ROMMELMARKTEN IN ROME Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 13 maart 2015 11:40

rommelmarkt porta-porteseLekker struinen langs allerlei kramen en iets leuks en/of voordeligs op de kop tikken. Bijna iedereen vindt dat leuk. Hier een aantal van die `quilty pleasures` in de eeuwige stad, van klein tot groot en waar en wanneer ze te vinden zijn.

Borghetto Flaminio, net buiten de poorten van Piazza del Popolo.

Het komen en gaan van voetgangers en dubbel geparkeerde auto's wijzen de weg.  Achter de twee gebouwen met warenhuisgevels: vintage kleding, handtassen, zonnebrillen, kristallen en zilveren voorwerpen en allerhande sieraden. 

Via Flaminia - Piazzale della Marina 32 - Zondag van 10.00 - 19.00 uur

Lees meer...
 
EUR: het nieuwe Rome in strak wit travertijn Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 12 maart 2015 17:21

eurHet Colosseum en Pantheon bewonderd? De 30-er jaren versies ervan staan in de moderne wijk EUR aan de zuidrand van Rome. EUR is de afkorting van Esposizione Universale di Roma, gebouwd tussen 1938-1942 en bedoeld voor de wereldtentoonstelling van 1942.

Naast het keizerlijke en pauselijke Rome zou dit het Rome van de toekomst worden en moest tot aan de zee gaan reiken.

Lees meer...
 
PISA: meer dan alleen een scheve toren Afdrukken E-mail
Geschreven door Martine Kramer   
zondag, 19 mei 2013 10:04

s.m.assunto pisaAls je aan de west-Toscaanse stad Pisa denkt, dan is de toren het eerste wat je te binnen schiet. Dit is uiteraard een bezienswaardigheid die niet overgeslagen mag worden maar deze stad heeft  meer te bieden.

Te beginnen op de Campo dei Miracoli waar ook de scheve toren staat, kan je ook de Duomo Santa Maria Assunta gaan bewonderen. Deze kerk is gebouwd nadat de Saracenen Sicilië hadden veroverd omdat er toen geld genoeg was voor alle pracht en praal die deze duomo bezit.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2