Home Tentoonstellingen

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.MADE IN ITALY: Amsterdam t/m 23 september Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 08 juli 2018 11:47

made in Italy-tassenmuseumWereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Aan de hand van mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als Prada, Gucci en Dolce & Gabbana ontdek je wat de Italiaanse stijl nu zo kenmerkend maakt.De stukken die te zien zijn, zijn veelal gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga.

Lees meer...
 
CLASSIC BEAUTIES: Amsterdam 16 juni t/m 13 januari Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
woensdag, 23 mei 2018 13:19

classic beauties - canovaAan de hand van ruim zestig sculpturen, schilderijen en tekeningen van 25 toonaangevende kunstenaars gaat de bezoeker net als de Grand Touristen op Italiëreis. En treft daar de kunstenaars van die tijd, onder wie Pompeo Batoni, Anton Raphael Mengs, Angelika Kauffmann en de beroemdste van allemaal, Antonio Canova. Van hem zijn maar liefst acht sculpturen in de tentoonstelling te zien, waaronder de beroemde Drie Gratiën, Amor en Psyche en Hebe.

Lees meer...
 
L'ARTE dell'ESPRESSO: Kerkrade t/m 29 oktober Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
maandag, 30 april 2018 13:06

arte dell espresso

In het Italië van 1910 begint de grote vraag naar een espressomachine die snel koffie zet onder hoge druk. Kopjes, koffiepotten, professionele koffiemachines en cafés vormen vanaf dan binnen de designwereld een speciale niche, daarbij balancerend tussen traditie en innovatie, tussen esthetiek en gebruiksgewoonten van het moment.

Daarover gaat deze tentoonstelling: een tijdreis door de wereld van espresso en design.

De iconische espressomachine 'La Cornuta' van de beroemde Italiaanse architect Giò Ponti (ter waarde van een kwart miljoen euro) vormt het glanzende hoogtepunt.

 

Lees meer...
 
ROMEINSE GESCHIEDENIS VAN FORT VECHTEN: Bunnik Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 03 september 2015 11:04

fort vechtenOp 10 oktober opent Fort Vechten het waterliniemuseum. In poortgebouw N is er vanaf dan een tentoonstelling over de Romeinse geschiedenis van het fort en de omgeving te zien.

De militaire geschiedenis van Fort Vechten gaat ver terug in de tijd, toen lag naast de plek van het huidige fort het Castellum Fectio, dat rond het begin van de jaartelling is gebouwd. Het fort lag aan de rivier de Rijn, die in die tijd hier stroomde. Het is een van de oudste Romeinse forten in Nederland.

Lees meer...
 
PORTA del PARADISO: Florence Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 23 augustus 2012 09:13

porta del paradisoMichelangelo gaf deze bronzen/gouden deuren hun naam - Porta del Paradiso:

"elle son tanto belle che starebbon bene alle porte del Paradiso". 

Gemaakt zijn ze door Ghiberti en zijn na een restauratieperiode van zeventwintig jaar sinds 2012 weer te zien !

La Porta del Paradiso is acht ton zwaar, vijf meter hoog en ruim drie meter breed.


Lees meer...