Home Tentoonstellingen In Nederland MADE IN ITALY: Amsterdam t/m 23 september

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.MADE IN ITALY: Amsterdam t/m 23 september Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 08 juli 2018 11:47

made in Italy-tassenmuseumWereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Aan de hand van mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als Prada, Gucci en Dolce & Gabbana ontdek je wat de Italiaanse stijl nu zo kenmerkend maakt.De stukken die te zien zijn, zijn veelal gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga.

De Italiaanse stijl kenmerkt zich van oudsher door de combinatie van traditie en ambacht met een luxe en sensuele uitstraling. De hoge kwaliteit van stoffen met bijzondere patronen, zoals de uitgesproken patronen van Emilio Pucci, draagt daaraan bij. Om Milaan en Italiaans design op de kaart te zetten werd in de jaren '70 de term Made in Italy geïntroduceerd. De term dient voor Italiaanse makers als een gezamenlijke pay-off en keurmerk. Je ziet de term dan ook terug in allerlei reclame-uitingen en op labels van design, mode en zelfs kookboeken.

Armani en Versace

Voor deze tentoonstelling werkt het Tassenmuseum samen met de Italiaanse verzamelaar Giorgio Forni en het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. De wereldberoemde verzameling van Forni bestaat uit honderden kledingstukken en accessoires van ontwerpers zoals Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Giorgio Armani en Gianni Versace, veelal gedragen door beroemdheden.

Waar en wanneer

Tassenmuseum Hendrikje - Herengracht 573 - Amsterdam

20 mei t/m 23 september