Home Bijzonder Uit-Eten

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.A Tavola: beste Italiaanse restaurants in Nederland Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
maandag, 05 november 2012 11:04

a tavola restaurantgidsSuperhandig, deze A Tavola met 159 restaurants in Nederland waar je écht goed Italiaans kan eten. Het is een selektie uit ruim duizend restaurants en de eerste en enige gids op dit gebied. 

Naast gerangschikt op provincie geeft het ook aan in welke categorie een restaurant valt: brons (119), zilver (30) of goud (10).

 

Lees meer...
 
Atmosfera: uit-eten in een Milanese tram Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 20 juli 2012 18:39

atmosferaDe trams die je heel Milaan laten zien, terwijl je lekker eet, zijn de twee mooi gerestaureerde Vintage exemplaren ATMosfera (ATM - Azienda Trasporti Milanesi) met vierentwintig plaatsen per tram.

Kiezen kan je uit drie menu's : vis,vlees of vegetarisch. De rit van twee uur met diner kost € 65.- pp

De restauranttram vertrekt om 20.00u van Piazza Costello-hoek Via Beltrami.

Lees meer...
 
Homefood: eten bij Italianen thuis Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 05 mei 2012 19:07

cesarineCesarine noemen ze zich, de 500 thuiskoks van de kleine non-profitorganisatie Homefood. Zij koken graag traditionele Italiaanse gerechten bij zichzelf thuis voor gasten. De naam Cesarine is een liefdevol eerbetoon aan alle moeders en grootmoeders die hun culinaire kennis door de eeuwen heen hebben doorgegeven.

Lees meer...
 
Tram-belcanto of Jazz: Rome per tram met muziek en lekker eten Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 13 maart 2012 12:25

trambelcanto

Een mooie tram uit de twintiger jaren, omgebouwd tot restaurant/concertruimte, rijdt elke vrijdag-en zaterdagavond langs historisch Rome. Onderweg stopt hij in het Parco del Celio en krijgen de gasten een mooi diner. En dat alles terwijl professionele musici een concert geven. Horen, zien en proeven dus: een feest voor de zintuigen ! En niet eens zo duur: € 65.- tot € 75.- pp

Lees meer...
 
Fare aperitivo: goedkoop, lekker en gezellig ! Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
maandag, 12 maart 2012 20:45

aperitivoUit eten in grote steden hoeft niet altijd duur te zijn. Lunchen in Italië doe je natuurlijk niet met een broodje, want pranzo is santo!  Maar in een eetcafé krijg je voor € 8.-  b.v. een pasta en een fruitsalade. En ipv 's avonds in een restaurant te gaan eten, kan je ook 'fare aperitivo'.:

Lees meer...